park-open

Park open

inschrijving-voorjaarscompetitie

Inschrijving voorjaarscompetitie

wanted

Wanted!

40-jaar-ltv-de-bijvanck

40 jaar LTV de Bijvanck

Zoals vaak in de geschiedenis is nooit iets echt zeker. En dat geldt ook voor het ontstaan van onze vereniging. Zelfs een gedegen archeologisch onderzoek op baan 1 gaf geen duidelijkheid over het tijdstip van oprichting. Wel ontdekten we veel gravel en lavasteen.

Afgaande op onze eigen Maarten van Rossum, de allesweter, Wim van der Veer moet het is 1988 geweest zijn dat de toenmalige burgemeester Le Coultre opperde dat het wel leuk zou zijn als er in de Bijvanck een tennisvereniging zou komen. Het Malbakplein leek wel een leuke plek, maar een beetje klein natuurlijk. Na wat geharrewar werd uiteindelijk onze huidige locatie aangewezen als tennispark. Op 26 april 1979 werd de eerste bal geslagen door de al eerder genoemde burgemeester Le Coultre. Dat was op een park met 4 banen en 300 leden en twee portocabins als clubhuis. Zonder verlichting, zonder beregeningsinstallatie en ….. als belangrijkste van alles zonder veel kennis van tennis.
Korte tijd later werden de cabins vervangen door een directiekeet waarvan de inrichting, zo heb ik uit overleveringen, uit veel rood pluche en rood fluweel bestond. Het zag er echt uit als een  …. kantine van tennisvereniging. En het was er buitengewoon gezellig.

Maar terug naar de geschiedenis. Op 26 april 1979 werd dus de de eerste bal door de burgemeester mw Le Coultre geslagen .

Op 10 februari 1983 maakte de tennispoot zich los uit de omnivereniging van de SRB waarin tot dan toe judo, badminton, volleybal, jazz ballet en tennis waren onder gebracht. Feitelijk ontstond toen pas LTV de Bijvanck. Dus in 2023 kunnen we nog eens de 40 jaar Bijvanck vieren want wij houden wel van een feestje

Ik heb veel bewondering voor de toenmalige bestuursleden die in relatief korte tijd twee extra banen, een volwaardig clubhuis, verlichting voor 4 banen en een beregeningsinstallatie hebben gerealiseerd Ik meen dat oa Harrie Meijer daar wel een hand in heeft gehad als lid van de parkcommissie, terwijl Joop de Ruijter zich over plannen van een  nieuw  clubhuis boog.

 

De banen ondertussen werden, eerst op vrijwillige basis en later als groundsman,door ons aller Nico van Paridon onderhouden. Dit deed hij tot een kleine 4 jaar terug.

In de jaren 90 volgende de uitbreiding naar 8 banen en was de vereniging was inmiddels gegroeid naar 800 leden.
In die 40 jaar zijn ruim 4000 mensen onze vereniging als lid gepasseerd, sommigen kort anderen zijn jaren lang lid geweest en sommigen zijn er nog steeds, als leden van het dat eerste uur. En bijna al die leden zijn door onze Marianne Keijer in of uitgeschreven, want Marianne doet al sinds mensen heugenis de ledenadministratie. En al die leden deden hun bardiensten, velen deden vrijwilligerswerk, sommigen deden dat ook jarenlang Zoals Henk Veerman bijvoorbeeld bij de bar. Maar als ik nu alle betrokkenen moet gaan noemen ben ik nog wel even bezig. Dat zijn er honderden geweest in de loop van de jaren Dus dat doen we maar niet.

Ook waren in al die jaren vele bestuurders bij onze vereniging betrokken, sommigen kort sommigen langer. De eerste voorzitter Wim van der Veer is bijna 20 jaar aan het bewind geweest. Anderen kwamen gingen en kwamen terug, net als Heintje Davids, zo ook Bert Moll. Ja die man van de Mollshoop.

Begin deze eeuw liep het ledenaantal terug naar ruim 500. Inmiddels zitten we op een goede 580 leden en nog steeds melden zich leden aan. Naar de toekomst kijkende ziet het er goed uit.

Met dank aan onze hoofdsponsor Ger Leeseman, ook al jarenlang betrokken bij de club, hebben we prachtige ledverlichting kunnen aanschaffen en zijn we bezig met plannen voor een baan renovatie.

2018 was op alle fronten erg succesvol. Dat startte al met het uitdelen van de pasjes wat een heel gezellige dag werd. Ook het 35 plus en het Dahon open waren een groot succes. De twee interne toernooien; ladys night en het eendaagse thuisblijvers toernooi waren goed bezocht. De clubkampioenschappen hebben dit jaar een revival door gemaakt en het is tot dusverre een topweek, die de 40 jaar glans geeft.
In 2019 zullen we nog de ´eerste bal”memoreren… 

noodkreet

Noodkreet!

clubkampioenschappen-2018

Clubkampioenschappen 2018

nieuwsbrieven-en-kopij

Nieuwsbrieven en kopij

Sitemap | Website door CM SpecialistLTV de Bijvanck