Competitie

Competitie

Tennis is leuker als je wedstrijden speelt! Wil jij ook graag jouw tenniskwaliteiten laten gelden op de tennisbaan dan is competitie echt wat voor jou! Je strijdt met jouw team om het felbegeerde kampioenschap.

Hoewel tennis vaak toch wordt omgeschreven als een puur individualistische sport komen met competitie ook echt de teamsport aspecten naar boven. Samen ga je op pad naar andere verenigingen, speel je wedstrijden, moedig je elkaar aan en als team scoor je punten. Dat maakt competitie spelen harstikke leuk. Bij LTV de Bijvanck kan je de volgende competities spelen als jeugdlid.

Voor- en najaarscompetitie KNLTB: oranje, groen en geel op zondag

Voorjaarscompetitie (april t/m juni)
De voorjaarscompetitie wordt jaarlijks georganiseerd in de periode van april t/m juni. In een poule speel je ca. 7 wedstrijddagen tegens teams van andere verenigingen. Zo speel je een aantal keer thuis, maar ga je natuurlijk ook een aantal dagen met je team op bezoek bij een andere vereniging. Bekijk voor de competitiedata de website van de KNLTB en let op dat je max. 2 wedstrijddagen van het totaal mag afmelden voordat je je opgeeft voor competitie. Waarom? Omdat er anders veel invallers geregeld moeten worden en dat is veel werk voor de teamcaptains en niet zo leuk voor je teamgenoten.

Najaarscompetitie (september t/m oktober)
De najaarscompetitie wordt gespeeld in september en oktober, gewoon op de buitenbanen, en hierin speel je ook in een poule. Zo speel je ca. 5 wedstrijddagen tegen teams van andere verenigingen. 

De officiële KNLTB Voorjaarscompetitie & KNLTB Najaarscompetitie groen & geel worden gespeeld op onze eigen club én de sportparken van andere verenigingen in de omgeving binnen het KNLTB District. Bij de landelijke competitie kan dat ook bij verenigingen verder het land in zijn. Voor de oranje competitie wordt in de regio een competitie opgezet. 

De coördinatie van al deze competities loopt via de Passie4Tennis i.s.m. de TJC (Technische Jeugd Commissie). Zij bepalen wie in welk team komt op basis van je niveau. Hier kunnen geen verzoeken of wijzigingen door jeugdleden of ouders over worden ingediend. Echter kunnen we, zeker voor de oranje jeugd, niet zonder inzet van een aantal ouders. Voor alle oranje, groene en gele teams worden teamcoaches (ouders) ingezet. 

LTV de Bijvanck heeft ervoor gekozen om niet deel te nemen aan de rood competitie. Hiervoor organiseren wij andere activiteiten.

Aanvoerders/begeleiders jeugdcompetitieteam 

Er kan een informatiebijeenkomst gehouden worden voor de aanvoerders/begeleiders van de competitieteams van de jeugdteams. Deze bijeenkomst vindt plaats in ons clubgebouw. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over de regels van de competitie, het verzetten van wedstrijden, het invallen van andere jeugdspelers en de gedragsregels. 

De competitiemap en wedstrijdenballen worden ook door de begeleiders opgehaald en zullen de competitiebijdrage en ballen betaald moeten worden. Wanneer dat allemaal plaatsvindt, zal worden gecommuniceerd via de mail, website en/of clubkalender. Bij deze een dringend verzoek om hierbij aanwezig te zijn. Bij verhindering graag een teamgenoot hierbij aanwezig laten zijn.

Tijdens de competitie zal er een app aangemaakt worden met alle teamcaptains daar in. Tijdens de competitie kunnen daar ook nog eventuele vragen gesteld worden.

Uitslagen verwerken via ServIT bij de KNLTB

Met de invoering van het MijnKNLTB systeem bij de KNTLB wordt er met de functie 'uitslagengedelegeerde' gewerkt. Deze uitslagengedelegeerde is (via de ledenadministratie van LTV de Bijvanck) gemachtigd om de uitslagen van de competitie te verwerken. In principe zullen alle aanvoerders/teamcaptains van de verschillende teams uitslagen kunnen verwerken.

Je kunt in het MijnKNLTB-systeem komen door in te loggen op je http://www.mijnknltb.nl account. Vraag dan een wachtwoord aan (duurt enige dagen). Als 'uitslagengedelegeerde' bent heb je hier ook de mogelijkheid om in te loggen. Het verwerken van de uitslagen in MijnKNLTB gaat anders dan in voorgaande jaren. In de handleiding van de KNLTB staat precies beschreven hoe het verwerken van de standen in zijn werk gaat.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 35 523 1998

Tennispark LTV de Bijvanck

Stichtseweg 1
1261 TA Blaricum

KVK-nummer

40517071